keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Itsenäisyyspäivästä

Itsenäisyyspäivänä oli ohjelmaa niin paljon, etten ehtinyt bloggailemaan, ja alkuviikko on samaten ollut hieman täynnä. Sunnuntaina katselimme kummi-tädin kanssa televisiosta Muumipeikko ja pyrstötähti-elokuvan, sekä jumalanpalveluksen. Loppupäivä meni minulla kokkaillessa.


Tykkään kovasti laittaa erityisiä herkkuja juhlapäiviksi, ja niin tietysti siis itsenäisyyspäiväksikin. Tämän vuoden menu oli seuraavanlainen;

päärynä-aurajuustosalaattia (kuva yllä)
sienisalaattia
täytettyjä kananmunia
kylmäsavulohirullia
manteli-bataattipaistosta
täytettyä porsaanfilettä
keitettyjä perunoita
minttusuklaajäädykettä

lisäksi joululimppua kanttarellilevitteellä, sekä juomana shamppanjaa ja mehusekoitusta. Ja tietysti unohtamatta syöttötuolia pöydänpäässä, siinä on kuppi kermaa tuolle karvalapselle, joka kuvaankin ennätti!


Tarkoitus oli vielä tarjota noiden lisäksi suppilovahverokeittoa, mutta arvatkaahan kuka oli niin höperö, että unohti laittaa sienet likoamaan tarpeeksi ajoissa. Vähän vaillinaista, mutta ei saa antaa sen pilata tunnelmaa :)

Tänään kävin ihanasssa joulumyymälässä, jossa oli kaikkea pientä ihanaa...

Tontut hiippailevat jo ympäriinsä -ei enää kauaa!

3 kommenttia:

LENNU kirjoitti...

Onpa herkullinen menu ollut teillä.

Mekin katsottiin Muumipeikko ja pyrstötähti jo toisen kerran.
Me tykätään muumeista ja kaislikossa suhisee, voi kun se tulisi joskus.

Minulla oli tänään Arjan opastuksella radion asennus blogiini. Voi että siitä tuli työvoitto mulle. Mielenkiintoisia levyjäkin löysin netistä.
Täytyypä kurkata tuo joulumyymälä.

elisa kirjoitti...

ah ellu tuun joskus syömään sun luo tollasta ihanaa ruokaa 8) ja katotaan madventuresseja ainaki! ja leffoja monta! ja muutenki pitää kyllä nähä heti ku kerkii. toivottavasti oot lapparissa sillonku minäki ja tule myös käymään täälä mun kämpillä ennenku häippäsen täältä takas kotiin "lopullisesti" hehe

Elina kirjoitti...

Lennu:
Minäkin tykkään kovasti muumeista, ja kyllä tuo kissapoikakin niitä telkkarista kattelee.

Radio sivulla on kiva idea!

elisa:
Tervetuloa vaan :) Ostinkin sen Madventuresin kolmannen kauden, enkä oo vielä ehtinyt niitä kattelemaan. Hyvä idea! Koetan, koetan ehtiä käymään siellä, ja enköhän minä oo kotosalla kunhan sinäkin oot täälläpäin liikkeellä!